Micropigmentare și microblading – mici diferente de sesizat

De ce să vorbim despre micropigmentare sprancene și despre microblading separat când putem vorbi despre acestea împreună? Chiar dacă par a fi aceeași tehnică, pentru că ambele au la bază esteticul sprâncenelor, metoda de micropigmentare sprâncene diferă de metoda microblading sprâncene. Și în special de tatuaje sprâncene. Dar acesta este un alt subiect.

Astăzi, în schimb, ne axăm pe ceea ce presupune procesul de micropigmentare și procesul de microblading. Cu care să începem? Eu zic să surprindem, mai întâi, câteva detalii referitoare la micropigmentare sprâncene.

Astfel, metoda de micropigmentare poate fi definită ca fiind o tehnică de ultimă generație, care are la bază crearea unor sprâncene noi, aspectuase. Doar în acest fel, prin atenția la detalii, firele de păr desenate în sprânceană pot imita perfect atât grosimea, cât și culoarea, respectiv orietarea sprâncenelor naturale.

Această tehnică de micropigmentare sprâncene nu doar că umple golurile prezente în sprâncenele tale, ci are rolul și de a ascunde unele cicatrici de la nivelul acestora, putând retușa, în același timp, tatuaje sprâncene vechi, nedeteriorând firele de păr naturale.

Tehnica de micropigmentare mai este numită și tehnica 3D care are rolul de a reda realistic sprânceana naturală. Cât despre durata de rezistență a procesului de micropigmentare sprâncene, medicii ne comunică că, în medie, sprâncenele își păstrează culoarea și forma după micropigmentare în jur de un an. Un an jumătate, poate, dacă sprâncenele sunt îngrijite așa cum trebuie. Se aplică aceste lucruri și efecte și în cazul tatuaje sprâncene sau microblading.

Și că tot veni vorba de microblading, ce-ar fi să discutăm puțin și despre procesul de microblading sprâncene? Procesul de microblading este considerat ca fiind un proces inovativ, nou apărut. În esență, această metodă a fost descoperită de către japonezi cu foarte mult timp în urmă. Performanța, bineînțeles, nu era aceeași, iar procesul și aparatura folosită diferă foarte mult de la perioadă la perioadă.

Chiar dacă această metodă este foarte asemănătoare cu micropigmentarea, metoda de microblading sprâncene presupune, comparativ cu tehnica amintită sau cu tatuaje sprâncene, introducerea unui pigmet în stratul superior al pielii. Dacă la micopigmentare, procesul include un ac special care introduce pigmentul prin micropulsațiile la care este atașat, în cazul metodei de microblading sprâncene totul este diferit. Introducerea pigmentului se face prin folosirea unei lame de tip bisturiu foarte fină, care are atașat la capăt un instrument asemănător unui stilou.

Pingenții folosiți vor fi de origine vegetală și nu vor conține fier, astfel că orice culoare de la început, își va păstra rezistența și intesitatea în timp!

Să fie micropigmentare sprâncene sau să fie microblading sprâncene? Sau poate tatuaje sprâncene?